Ако некој детално ви ја раскаже постапката на правење пелимени, веројатно ќе речете дека тоа е премногу мака за грст задоволство. Тоа може да значи само едно, а тоа е дека никогаш не сте пробале пелимени.
Пелимените се познат руски специјалитет кој во светот е нашироко познат. Правењето пелимени е процедура која се состои од два главни чекора: подготовка на фил и подготовка на тесто. Останатото е поезија.
Пелимените се тестенини полнети со сос завиткан во тенко безквасно тесто, а водат потекло од Урал. За подготовка на ова руско национално јадење потребно е брашно, вода, јајце, сол, мелено месо, кромид, вегета, бибер и масло. Може да се јадат со павлака, кечап или мајонез.
Ве покануваме во ресторанот во хотел Руссиа да го пробате овој специјалитет и да уживате во неговиот вкус.
За сите промоции следете нè на www.hotelrussia.mk, Facebook и Instagram.
Комерцијален текст