Овој десерт сигурно ќе ве врати во детството и сите го сакаат. Помислата на порција сутлијаш секогаш измамува насмевка. Тоа е ориентален десерт кој се подготвува во многу светски кујни. Нам ни е наследен, а со време стана традиција. Особено е омилен зимно време, кога се конзумира топол но некој го преферира и како ладно засладување.
За негова подготовка се потребни ориз, млеко, шеќер, ванилин шеќер и по желба со збогатува со цимет. Вкусот на циметот многумина од нас го обожаваат, а интересно е што тој како зачин е и многу корисен особено за подобрување на концентрацијата и меморијата.
Знаејќи го ова, веруваме дека студентите кои ги подготвуваат испитите со нетрпение ќе излезат од дома на порција сутлијаш. Ве очекуваме во ресторанот во хотел Руссиа, каде јадењата дополнително се зачинети со љубов.
Комерцијален текст