Високиот процент на сложени јаглехидрати го сместува зеленчукот во енергетски високо-квалитетна храна, а ензимите, витамините, минерали и белковини од зеленчукот се одговорни за регенерација на организмот. Зеленчукот има исклучително лековито дејство и многу е важно секојдневно да се конзумира.
Најдобро е да се конзумира свеж, во облик на салата, цедени или кашести сокови, но и варен зеленчук. Зеленчукот е добро да се комбинира со останата храна освен со овошје.
Варениот зеленчук во ресторанот во хотел Руссиа многу внимателно се подготвува, како би ги задржал сите хранливи состојки. Вака варениот зеленчук – „Потаж“ е вкусен витамински оброк кој повторно ќе ве враќа кај нас. Покрај останатиот зеленчук, присутна е и црвената леќа која важи за многу добар извор на железо. Со „Потаж“ од хотел Руссиа задоволувате преку половина од дневната потреба од железо кај човекот. Мислиме на вашето здравје и апетит.
Комерцијален текст