Почетна » Приватност

Политика за приватност

Вашата приватност е важна за нас. Политика на Емедиа Гроуп ДОО Битола е да ја почитува вашата приватност и да се придржува до сите применливи закони и регулативи во врска со какви било лични податоци што можеме да ги собереме за вас, вклучително и преку нашата веб-страница femina.mk и други страници што ги поседуваме и управуваме.

Оваа политика е ефективна од 1 февруари 2021 година и последен пат е ажурирана на 1 февруари 2021 година.

Податоци што ги собираме

Податоците што ги собираме вклучуваат податоци што вие свесно и активно ни ги давате кога користите или учествувате во некои од нашите услуги, како и сите податоци што автоматски ги испраќаат вашите уреди во текот на пристапот до нашите производи и услуги.

Податоци за евиденција

Кога ја посетувате нашата веб-страница, нашите сервери можат автоматски да ги зачувуваат стандардните податоци обезбедени од вашиот веб прелистувач. Овие податоци може да вклучуваат адреса на Интернет протокол (IP) на вашиот уред, видот и верзијата на прелистувачот, страниците што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на секоја страница, други детали за вашата посета и технички детали кога ќе наидете на одредена грешка.

Имајте предвид дека иако овие податоци не можат да идентификуваат некого сами по себе, може да биде возможно да се комбинираат со други податоци за лично да се идентификуваат одделни лица.

Лични податоци

Може да побараме лични податоци што може да вклучуваат едно или повеќе од следново:

 • Име и презиме
 • E-mail адреса
 • Место на живеење
 • Датум на раѓање

Легитимни причини за обработка на вашите лични податоци

Собираме и користиме ваши лични податоци само кога имаме легитимна причина за тоа. Во таков случај, ние собираме само лични податоци што се разумно потребни за да ви ги обезбедиме нашите услуги.

Собирање и употреба на податоци

Може да собереме лични податоци од вас кога правите нешто од следново на нашата веб-страница:

 • Користите мобилен уред или веб прелистувач за пристап до нашата содржина
 • Нѐ контактирате преку e-mail, социјални медиуми или на какви било слични технологии
 • Кога ќе нѐ споменете на социјалните мрежи

Можеме да собираме, чуваме, користиме и откриваме информации за следниве цели, а личните податоци нема да бидат дополнително обработени на начин што е некомпатибилен со овие цели:

 • за да ви овозможиме да го прилагодите или персонализирате вашето искуство со нашата веб-страница
 • за анализа, истражување на пазарот и развој на деловната активност, вклучително и работење и подобрување на нашата веб-страница, придружни апликации и придружни платформи за социјални медиуми
 • за да ви овозможиме да пристапите и да ја користите нашата веб-страница, придружните апликации и поврзаните платформи за социјални медиуми
 • за внатрешно водење на евиденција и административни цели

Имајте предвид дека можеме да комбинираме податоци што ги собираме за вас со општи информации или истражувачки податоци што ги добиваме од други доверливи извори.

Безбедност на вашите лични податоци

Кога собираме и обработуваме лични податоци и додека ги задржуваме овие податоци, ќе ги штитиме во рамките на комерцијално прифатливите средства за да спречиме загуба и кражба, како и неовластен пристап, откривање, копирање, употреба или модификација.

Иако ќе се потрудиме да ги заштитиме личните податоци што ни ги давате, ве советуваме дека ниту еден метод за електронско пренесување или складирање не е 100% безбеден и никој не може да гарантира апсолутна безбедност на податоците. Ќе се однесуваме во согласност со законите што се однесуваат на нас во врска со какво било истекување на податоците.

Вие сте одговорни за избор на која било лозинка и нејзината целокупна безбедносна моќ, обезбедувајќи безбедност на вашите сопствени податоци во границите на нашите услуги.

Колку долго ги чуваме вашите лични податоци?

Ние ги чуваме вашите лични податоци само онолку колку што е потребно. Овој временски период може да зависи од тоа за што ги користиме вашите податоци, во согласност со оваа политика за приватност. Ако вашите лични податоци повеќе не се потребни, ние ќе ги избришеме или ќе ги направиме анонимни со отстранување на сите детали што ве идентификуваат.

Меѓутоа, доколку е потребно, може да ги задржиме вашите лични податоци за наше усогласување со законска, сметководствена или обврска за известување или за архивирање во јавен интерес, научни или историски истражувачки цели или статистички цели.

Приватност на децата

Не насочуваме ниту еден наш производ или услуга директно кон деца под 13-годишна возраст и свесно не собираме лични податоци за деца под 13 години.

Споделување на лични податоци со трети страни

Можеме да споделиме лични податоци со:

 • подружница или филијала на нашата компанија
 • трети даватели на услуги со цел да им овозможиме да ги обезбедуваат своите услуги, како на пример: даватели на ИТ услуги, складирање на податоци, провајдери на хостинг и сервери, рекламни или аналитички платформи, социјални мрежи
 • нашите вработени, изведувачи и / или поврзани субјекти
 • нашите постојни или потенцијални агенти или деловни партнери
 • спонзори или промотори на какво било натпреварување, игри на среќа или промоција што ја спроведуваме
 • судови, трибунали, регулаторни тела и службеници за спроведување на законот, како што налага законот, во врска со какви било тековни или потенцијални правни постапки или со цел да се воспостават, остварат или одбранат нашите законски права
 • трети страни, вклучувајќи агенти или под-изведувачи, кои ни помагаат во обезбедувањето информации, производи, услуги или директен маркетинг до вас

Меѓународни трансфери на лични податоци

Личните податоците што ги собираме се чуваат и / или се обработуваат таму каде што ние или нашите партнери, соработници и добавувачи на услуги одржуваат инфраструктура. Имајте предвид дека локациите на кои ги чуваме, обработуваме или пренесуваме вашите лични податоци може да ги немаат истите закони за заштита на податоците како земјата во која првично сте ги дале податоците. Ако ги пренесеме вашите лични податоци на трети страни во други земји: (1) ќе ги извршиме тие трансфери во согласност со барањата на важечкиот закон; и (2) ќе ги заштитиме пренесените лични податоци во согласност со оваа политика на приватност.

Вашите права и контролирање на вашите лични податоци

Вие секогаш го задржувате правото да не споделите лични податоци со нас, со разбирање дека тоа може да влијае на вашето искуство на нашата веб-страница. Ние нема да ве дискриминираме поради остварување на вашите права над вашите лични податоци. Доколку ни дадете лични податоци, разбирате дека ќе ги собереме, чуваме, користиме и откриваме во согласност со оваа политика на приватност. Го задржувате правото да барате детали за какви било лични податоци што ги поседуваме за вас.

Ако добиеме лични податоци за вас од трета страна, ќе ги заштитиме како што е утврдено во оваа политика за приватност. Ако сте трета страна што дава лични податоци за некој друг, вие гарантирате дека имате согласност од тоа лице да ни ги дадете личните податоци.

Ако претходно сте се согласиле да ги користиме вашите лични податоци за директен маркетинг, може да се премислите во секое време. Ние ќе ви обезбедиме можност да се отпишете од нашата база на e-mail адреси или да се исклучите од комуникациите. Ве молиме бидете свесни дека можеби ќе треба да побараме конкретни податоци од вас за да ни помогнете да го потврдиме вашиот идентитет.

Ако верувате дека какви било податоци што ги поседуваме за вас се неточни, застарени, нецелосни, ирелевантни или погрешни, ве молиме контактирајте нѐ користејќи ги деталите дадени во оваа политика за приватност. Ние ќе преземеме разумни чекори за да ги ажурираме сите податоци што се сметаат за неточни, нецелосни, погрешни или застарени.

Ако верувате дека прекршивме релевантен закон за заштита на податоците и сакате да поднесете жалба, контактирајте нѐ користејќи ги деталите подолу и дајте ни детален опис и податоци за евентуалното кршење. Ние веднаш ќе ја испитаме вашата жалба и ќе ви одговориме, во писмена форма, утврдувајќи го резултатот од нашата истрага и чекорите што ќе ги преземеме за да одговориме на вашата жалба. Вие исто така имате право да контактирате со регулаторно тело или орган за заштита на податоци во врска со вашата жалба.

Податоци на жители на ЕУ

Ако сте жител на Европската економска област (ЕЕА), имате право: (а) да побарате пристап до вашите лични податоци и исправување на неточни лични податоци; (б) да побарате бришење на вашите лични податоци; (в) да побарате ограничувања за обработка на вашите лични податоци; (г) да поднесете приговор за обработка на вашите лични податоци; и / или (д) право на преносливост на податоците (колективно „ЕУ барања“).

За да го остварите ова право, потребно е да ни испратите Барање за бришење на лични податоци на адресата privacy@emedia.mk. Можеме да ги обработуваме само ЕУ-барања од корисник чиј идентитет е потврден. За да го потврдите вашиот идентитет, наведете ја вашата e-mail адреса, име и презиме. Вие исто така имате право да поднесете жалба до надзорен орган.

Доколку сте прифатиле употреба на колачиња и други технологии за следење, ние ќе ги собереме вашите информации во согласност со оваа Политика за приватност, засновано на вашата потврдена согласност, која може да ја повлечете во секое време. Ако не сте прифатиле, тогаш ние ги собираме само вашите лични податоци врз основа на нашите легитимни интереси.

Употреба на колачиња

Ние користиме „колачиња“ за да собереме податоци за вас и вашата активност на нашата веб-страница. „Колачето“ претставува мал збир на податоци што нашата веб-страница ги чува на вашиот компјутер и пристапува кон нив секој пат кога ќе ја посетите, за да можеме да разбереме како ја користите нашата страница. Ова ни помага да ви послужиме содржина заснована на наведените преференции.

Ограничувања на нашата политика

Нашата веб-страница може да има врски до надворешни страници кои не ги управуваме ние. Имајте предвид дека немаме контрола врз содржината и политиките на тие страници и не можеме да прифатиме одговорност за нивните соодветни практики за приватност.

Промени во оваа политика

Според наше дискреционо право, можеме да ја промениме нашата политика за приватност за да ги одразиме новостите во нашите деловни процеси, тековните прифатливи практики или законските или регулаторните промени. Ако решиме да ја промениме оваа политика за приватност, промените ќе ги објавиме тука – на истиот линк преку кој пристапувате до оваа политика за приватност.

Доколку е законски неопходно, ќе побараме ваша дозвола или ќе ви дадеме можност да се определите или да се откажете од какво било ново користење на вашите лични податоци.

Контактирајте нѐ

За какви било прашања или проблеми во врска со вашата приватност, можете да контактирате со нас користејќи ги следниве детали:

Емедиа Гроуп ДОО Битола

047/ 24 20 24

info@emedia.mk

Анкета

Анкета
Дали си имате направено естетска корекција на лицето?
 • 12%
 • 25%
 • 63%
Се испраќа...

(Вкупно: 14381 гласа)

Цитат

Животот е како монета. Можете да ја потрошите како сакате, но можете да ја потрошите САМО ЕДНАШ.

Лилиен Диксон

Виц

Брачните расправии се како да читаш „Правила и услови за користење“ на интернет.

На крајот посекако завршуваш со: „Се согласувам“.