Девица (23. VIII – 22. IX)

Понеделник, 25 Мај 2015

Храброста е вашето второ име, а денес ќе се потпишувате насекаде со неа. Ќе бидете како лав кој по секоја цена ги заштитува блиските и се бори за лицата и предметите кои ги заслужува. Смелоста ќе ви исполни важна желба.

Ова е одличен ден за соочување со ваш страв или со сенките од минатото. Ништо нема да може да ве исплаши.

Мај, 2015

Љубов

Подготвени сте да го истражувате светот. Наоружани со љубопитност и желба за авантура, ќе бидете незапирливи во текот на мај. Сонцето и неколку планети ќе патуваат низ бик, вашиот сектор на оптимизмот, експанзијата и авантурите, па никој нема да може да ве задржи во едно место.

Ќе ве привлекуваат новите искуства и новите луѓе и карактери. Не се изненадувајте ако започнете врска со човек за кого никогаш не сте сметале дека може да биде ваш партнер.

На 3 мај Венера, планетата на љубовта, ќе влезе во овен, вашиот сектор на интимноста и интензивните емоции. Ќе ги преферирате романтичните вечери со саканиот пред излегувањата со друштво. Кај девиците кои не се во врска ќе се зголеми желбата за интимна блискост, па ќе станат похрабри на љубовен план.

Полната месечина на 14 мај е во шкорпија, вашиот сектор на комуникацијата и локалните настани. На овој датум девиците кои не се во врска можно е да запознаат љубовен партнер преку свои пријатели или на културни настани во нивното место на живеење.

На 21 мај Сонцето ќе започне едномесечно патување во вашиот сектор на долгорочното планирање. Ќе се свртите кон практичната страна на љубовта и нема да летате в облаци. Ќе сакате партнер кој нема само да ви ги разлетува пеперутките во стомакот, туку и ќе биде доволно амбициозен да ви осигури финансиска стабилност. Ќе кроите долгорочни планови во главата, па нема да си го губите времето со личности кои само фантазираат, а не преземаат баш ништо.

Бидете внимателни кон крајот на мај затоа што постои веројатност да паднете во искушение да започнете афера со обврзана личност која е во врска или во брак. Не си дозволувајте поради мала слабост да се повредите непотребно.

Пари

Мај е месецот кога можеби најмногу ќе се посветите на работата и напредувањето во кариерата. Во првата седмица Меркур, вашата планета владетел, ќе патува низ бик. Амбициозните планови ќе започнете да ги остварувате со брзо темпо, затоа што ќе бидете многу самоуверени во она што го правите.

На 7 мај Меркур преминува во вашиот сектор на кариерата и долгорочното планирање. Мотивацијата ќе ви се зголеми и нема да се задоволувате со мало парче од колачот. Ќе се стремите кон повеќе и лесно ќе ги убедувате луѓето да ви го дадат тоа.

Најдобриот период започнува на 21 мај, кога Сонцето ќе ја осветли вашата куќа на кариерата и долгорочното планирање. Ќе добиете можност да ги покажете вашите способности и знаењето.

И младата месечина на 28 мај е во близнаци, вашиот сектор на кариерата и долгорочното планирање. Околу овој датум можно е да добиете возбудлива шанса за напредок или понуда за учество во перспективен проект.

Здравје

Колку што е можно повеќе време поминувајте под отворено небо. Во првите три недели од месецов, Сонцето престојува во бик, вашиот сектор на оптимизмот, авантурите и експанзијата, па кога и да се најдете во затворен простор, ќе се чувствувате како во затвор. Свежиот воздух ќе ви помогне да ги избегнете главоболките, а прошетките во природа ќе ви помогнат да се ослободите од пролетниот умор.

На 21 мај Сонцето ќе влезе во вашиот сектор на структурата, што значи дека лесно ќе можете да се откажете од нездрави навики како пушење, заседнат живот и консумирање на брза храна.

2015 година

Љубов

2015 година ќе ја започнете со сериозен поглед на љубовта, но подоцна ќе се радувате на бројни изненадувања и авантури кои ќе ви покажат зошто љубовта е двигател на животот.

Разумот ќе го засени она што ви го говори срцето во првиот месец од годината, бидејќи небесните тела ќе го осветлуваат вашиот сектор на аналитичкото размислување. Ќе бидете особено пребирливи при изборот на иден партнер. Тешко ќе им дозволувате на додворувачите да ви се доближуваат, а потоа ќе ги селектирате низ силен филтер. Во врска сте? Честопати ќе го критикувате партнерот, бидејќи ќе ги ставите под лупа неговите маани. Бидете понежни.

На 27 јануари романтичната Венера ќе влезе во риби, вашиот сектор на сериозните врски и обврзувањето, каде ќе остане до 20 март, а потоа ќе продолжи во вашиот сектор на интимноста. Крајот на зимата и почетокот на пролетта ќе ви донесат љубовни моменти кои ќе направат да се почувствувате како главни актери во романтична приказна со среќен крај.

Во април можно е да се соочите со љубовни проблеми предизвикани од љубомора. Не дозволувајте трети лица да ви ја поматуваат среќата.

На почетокот на јуни големи се шансите да се преселите или да започнете заеднички живот со долгогодишен партнер. Некои девици ќе се израдуваат поради бременост или свршувачка.

Романтиката ќе доживее кулминација оваа година во периодот од 19 до 25 јули, кога Венера ќе се движи низ вашиот знак. Љубовта ќе ви доминира во мислите, бидејќи ќе има личност која ќе ви ги разгорува љубовните фантазии.

Марс ќе ви даде огромна моќ за заведување во периодот од 24 септември до 12 ноември. Движејќи се низ вашиот знак, Марс ќе ве фрли под дожд од комплименти и во центарот на мрежа од додворувачи.

Најдобри денови: 20 март, 2 јули, 19 јули, 29 август, 28 септември, 8 октомври, 2 ноември

Пари и работа

Ќе ја започнете 2015 година со преголема организираност. Во текот на јануари Сонцето и неколку планети ќе патуваат низ вашиот сектор на деталите и организираноста, па ниту една ситница нема да остане занемарена. Ќе работите како пчеличка, неуморно ловејќи ги грешките кои колегите ги прават. Стремежот кон совршенство ќе ви создава стрес, но истовремено ќе ве исполнува и мотивира.

На 4 април ќе има целосно затемнување на месечината, а полната месечина ќе настапи во вашиот сектор на парите и работата. Очекувајте парична сума за која подолго време сте работеле. Околу оваа дата можно е да ви биде понудена нова работа или да склучите зделка со клиент кој ќе ви ја полни банкарската сметка до крајот на годината.

Најплодниот период на професионален план започнува на 23 септември и ќе трае до 23 октомври. Не бидете скромни, време е да ги акцентирате своите силни страни и да покажете со што се издвојувате од конкуренцијата. Парите ќе се движат кон вас, но вие мора да скокнете за да ги дофатите.

Во втората половина на годината строгиот Сатурн ќе се движи директно низ шкорпија, вашата 3-та куќа на комуникацијата и ќе ве научи како да се самопромовирате. Ќе имате моќ да ги убедувате луѓето да ги прифаќаат вашите предлози и ќе бидете особено успешни при преговори. Оние девици кои се занимаваат со продажби или маркетинг или кои работат во сферата на издаваштво и образование, ќе доживеат успех со кој долги години ќе се гордеат.

Најдобри денови: 4 април, 18 април, 12 јуни, 28 септември, 13 октомври, 25 ноември

Здравје и среќа

Ќе ја започнете годината со големи промени. Во текот на јануари Сонцето и неколку планети ќе патуваат низ вашиот сектор на здравјето и фитнесот. Дисциплинирано ќе работите на негување на телото и духот. Физички и психички ќе се чувствувате силно и непобедливо.Некои девици кои се соочувале со здравствени проблеми, сега ќе почувствуваат подобрување.

Во текот на 2015 година Нептун ќе продолжи да се движи низ риби и може да бидете принудени да се грижите за блиска болна личност.

Вашата енергија и вашата среќа ќе доживеат кулминација во периодот од 23 август до 23 септември. Не штедете се. Зграпчувајте го секој ден како да е последен.

Кон крајот на годината ќе се преокупирате со постигнувате на внатрешен мир. Можно е да се запишете на часови по јога и да проучувате техники за релаксација или медитација.

Најдобри денови: 20 јануари, 31 јули, 23 август

Општи карактеристики за девица

Девиците се управувани од Меркур – планетата на интелектот и комуникацијата. Ако вашиот знак е девица, тогаш сигурно сте многу љубопитни. Секогаш сакате да знаете сè до детали, потоа тоа го анализирате, формирајќи си свое мислење и преценка.

Многу сте слатки и наивни, но вашиот брз ум никогаш не пропушта ниту еден детаљ. Обожавате да анализирате сè! Фактички може да полудите, затоа што никогаш не престанувате да мислите. Одморете го малку вашиот ум решавајќи крстозбор, пишејќи приказна или подредувајќи го вашето биро.

Вие сте перфектен и прецизен работник, организирани сте и подредени. Поради вашиот перфекционизам, секогаш ги гледате грешките и недостатоците кај другите и понекогаш премногу ги критикувате вашите пријатели. Но, за сметка на тоа секогаш сте покрај нив кога имаат потреба од помош и никогаш не им велите „не“ кога им треба вашата услуга.

Секогаш внимателно ги слушате другите додека зборуваат и како резултат на тоа, секогаш им ги давате најдобрите совети. Вие сте од оние луѓе кои сакаат да им помагаат на другите, но никогаш не прифаќаат помош од нив. Оставете ги вашите пријатели да ви помогнат и да ве поддржат во тоа што го правите.

Во љубовта сте повеќе ладни и практични, отколку романтични. Како припадник на земјен знак уживате да бидете надвор, на отворено. Земјените знаци исто така се многу практични. Вие внимателно ги проценувате вашите одговори и никогаш не реагирате емоционално.

И за крај еден совет - пробајте да бидете малку поотворени кон луѓето околу вас. Не мора да бидете перфектни за другите да ве сакаат. Едноставно, бидете она што сте.

Симбол:
Девица

Симболизира:
Перфекционизам, аналитичност, логика, работливост, детализирање, потчинетост, ефикасност.

Елемент:
Земја

Планета:
Меркур – планетата на интелектот и комуникацијата. Во Римската митологија Меркур е пратеник на боговите, познат по своите аналитични способности. Тој е исто така познат по комуникациските способности, брзината и интелектот.

Ден од седмицата:
Среда

Боја:
Светло зелена

Број:
5

Скапоцени камења:
Сафир и топаз.

Најдобри професии:
Лекари, фармацевти, социјални работници, секретари, градежни работници, сметководители, библиотекари, медицински сестри и секакви работи поврзани со хигиена.

За да се спријателите со нив:
Поради тоа што ги сакаат деталите, покажете интерес кон оние детали, кои што обично не се забележуваат.

Дел од телото:
Стомак, половина, дигестивен систем.

Добри карактеристики:
Посветени, креативни, сакаат да помагаат, работливи, остроумни, практични, аналитични, перфекционисти, педантни, чисти, логични, остроумни.

Лоши карактеристики:
Самоуништувачки и самосожалувачки настроени, обожаваат да даваат совети и да ги затрупуваат другите со прашања, премногу критични, скептични, со комплекс за ниска вредност.

Карактеристики по кои ќе ги познаете:
Бебешко лице, скитнички очи кои ја анализираат секоја ситуација.

Омилени работи:
Лаптопи, списанија, да се тушираат долго време со ароматизирани сапуни, концерти на отворено, пријатели од детството.

Работи кои ги мразат:
Мрзливи или вулгарни луѓе, крчми, зачинета храна, да го напуштаат својот дом, несигурност, нејасни работи.

Можете да ги најдете:
Како ги чуваат децата на соседите; како ги исполнуваат обврските, од нивните бескрајно долги листи за работи кои што треба да ги направат; чистејќи перфектно без да остане ни една дамка.

Скриена желба:
Да бидат херои!

Анкета

Анкета
Дали сте религиозни?
  • 81%
  • 19%
Се испраќа...

(Вкупно: 11177 гласа)

Цитат

Понекогаш најсилни жени се оние кои љубат и покрај сите маани, плачат зад затворени врати и водат битки за кои никој не знае.

Непознат автор

Виц

Мажу, зошто држиш две диети?

– Затоа што едната не ме најадува!