Панакота со прелив од малини – италијански десерт кој го обожава и Вера Мештеровиќ
Почетна » Рецепти » Популарни јадења » Панакота со прелив од малини – италијански десерт кој го обожава и Вера Мештеровиќ

Панакота со прелив од малини – италијански десерт кој го обожава и Вера Мештеровиќ

Вера Мештеровиќ пред неверојатни 23 години беше крунисана за прва Мис на Македонија, а оттогаш доби и уште една специјална титула – мајка на две дечиња. Македонската убавица, за која многумина ќе кажат дека изгледа како замрзната во времето, сподели со каков десерт се разгалува себеси.

Во прашање е италијанско слатко искушение – панакота со прелив од малини.

Вера Мештеровиќ

За оние кои не би се впуштиле во кулинарскиот предизвик да приготвуваат панакота „од нула“, идеално решение е панакота со малини Dolcela. Еве како без готвење и за само 5 минути да добиете десерт кој веднаш го зграпчува вниманието:

Состојки

1 пакетчеПанакота со прелив од малини Dolcela
250 млладно млеко
200 млслатка павлака

Подготовка

  1. Во длабок сад ставете го млекото и слатката павлака и додајте ја мешавината за подготовка на панакотата. Мешајте една минута со миксер на средна брзина. Неопходно е да добиете густина која ќе ви овозможи лесно да ја налеете смесата во чаша. Поделете ја смесата во 4 чаши и ставете ги во фрижидер додека го подготвувате преливот.
  2. Во 50 милилитри ладна вода додајте ја мешавината за прелив од малинки. Матете со маталка минута и половина. Во секоја чаша со панакота, одгоре ставете по една лажица прелив. Оставете ги чашите во фрижидер уште најмалку 30 минути пред сервирање.
Вера Мештеровиќ

Анкета

Анкета
Каде планирате да одите на одмор летово?
  • 39%
  • 16%
  • 26%
  • 20%
Се испраќа...

(Вкупно: 3949 гласа)

Цитат

Некои од најдобрите спомени се создадени во апостолки.

Кели Елмор

Виц

Крем со колкав фактор?

- Со 20.

Доволно ќе ви е?

- Ако згрешам, нека изгорам.