Лазања со мелено месо
Почетна » Рецепти » Популарни јадења » Лазања со мелено месо

Лазања со мелено месо

Лазања со мелено месо

Состојки

1пакетче лазањи
500gмелено месо
200gрендан кашкавал
1глава кромид
1‑2 с.л.масло
3чешниња лук
3 с.л.доматен сос
оригано
магдонос
црн пипер
вегета
1 с.л.сос бешамел

Подготовка

  1. Исечкајте го кромидот и ставете го да се пржи во тавче со загреано масло.
  2. Ставете на оган тенџере со солена вода. Откако водата ќе започне да врие, додајте ги лазањите да се варат.
  3. Кога кромидот ќе добие златна боја, во тавчето додајте го и меленото месо. Постојано мешајте.
  4. Откако месото ќе ја промени својата боја, во тавчето додајте ги и доматниот сос, лукот, ориганото, магдоносот, пиперот и вегетата и пржете додека не ја добиете посакуваната густина.
  5. Во добиената смеса додајте го сосот бешамел.
  6. Откако ќе ги сварите лазањите, земете тава за печење, премачкајте ја со масло и наредете еден ред лазањи. Над нив ставете од смесата со мелено месо и рендан кашкавал, па потоа пак ред од лазањите. Постапката се повторува додека не ги наридете сите лазањи.
  7. Најгорниот слој треба да биде со лазањи. Врз него ставете го остатокот од ренданиот кашкавал.
  8. Ставете ја тавата во рерна и печете 30 минути на температура од 200°С.

Време за подготовка: 1 час

Анкета

Анкета
Дали редовно си правите самопреглед на дојките?
  • 26%
  • 74%
Се испраќа...

(Вкупно: 3921 гласа)

Цитат

Не патуваме за да избегаме од животот, туку за животот да не ни избега нам.

Анонимен

Виц

Мажите со брада во 1819 година:

- Ќе ја убијам оваа мечка со голи раце!!!

Мажите со брада во 2019 година:

- Органски ли е овој крем за раце?