Почетна » Новости » Занимливости » Некогаш и сега: Примери како се менува врската мајка-дете низ годините

Некогаш и сега: Примери како се менува врската мајка-дете низ годините

Врската мајка-дете е една од најважните и највлијателните во животот на детето. Низ годините таа е турбулентна, но цврста и нераскинлива.

Тимот на BrightSide создаде илустрации за низ примери да покаже каков е тој однос додека децата се мали и колку улогите се менуваат кога тие ќе пораснат.

Прво мајките се грижат на децата да им биде топло, а потоа на ред се децата да се грижат нивните мајки да не настинат.

Илустрации

Некогаш, мајките ги учеа децата да користат молив. Сега, децата ги учат мајките како да користат мобилен телефон.

Илустрации

Кога децата се тинејџери, врската со мајката е бурна, но подоцна се смирува и тие стануваат најдобри пријатели.

Илустрации

Претходно, мајките ги носеа децата на доктор, а сега децата ги носат мајките на лекарски преглед кога не се чувствуваат добро.

Илустрации

Некогаш, мајките ги носеа децата да си купуваат облека во продавници, но сега, децата ги учат мајките како да купуваат облека онлајн.

Илустрации

Некогаш, мајките ги наоѓаа изгубените предмети на децата. Сега, децата се тие кои ги наоѓаат предметите кои мајките ги изгубиле.

Илустрации

Порано, мајките ги молеа децата да им се јавуваат кога ќе стигнат некаде, но сега, децата бараат од мајките да им се јават кога ќе стигнат дома.

Илустрации

Некогаш, мајките ја средуваа косата на нивните ќерки, Сега, нивните ќерки им ја средуваат ним.

Илустрации

Додека беа малечки, мајките ги молеа децата да јадат доволно овошје и зеленчук. Сега, децата ги молат мајките да се хранат здраво.

Илустрации

И за крај, мајките отсекогаш можеле да почувствуваат што се случува во главата на детето. И сè уште можат.

Илустрации

Анкета

Анкета
Каде на летен одмор годинава?
  • 10%
  • 41%
  • 17%
  • 32%
Се испраќа...

(Вкупно: 3436 гласа)

Цитат

ПЕЈ како никој да не те слуша, ЉУБИ како никогаш да не си бил повреден, ТАНЦУВАЈ како никој да не те гледа и ЖИВЕЈ како на Земјата да е рај.

Непознат автор

Виц

Разговараат сопруг и сопруга:

Тој: Пак ми ја имаш „исчистено“ сметката.

Таа: Па да, затоа што те сакам.

Тој: Каква врска имаат парите со љубовта?

Таа: Знаеш како велат - Чиста сметка, долга љубов.