Ценовник | Маркетинг
Почетна » Маркетинг » Ценовник

Маркетинг

Ценовник

Приказ на позиции

Стандардни банериСтандардни банери PR текстовиPR текстови

Спецификации
Дозволени се следните формати на банери:

  • Flash анимација (SWF)
  • Статична слика (JPEG, PNG, GIF)
  • Анимирана слика (GIF)

Банерот мора да биде со точните ДИМЕНЗИИ за соодветната позиција, како и да не ја надминува максимално дозволената ГОЛЕМИНА на фајлот.

Стандардни банери - CPM закуп
Димензии Големина Детали Цена
(за 1000 прикажувања)
A
Medium Rectangle
300 x 250 до 150 KB Се појавува на сите страници на сајтот,
во десниот дел, секогаш најгоре
200 ден.
A2
Medium Rectangle
300 x 250 до 150 KB Се појавува на сите страници на сајтот,
во десниот дел, веднаш под модулот „Хороскоп“
150 ден.
B
Half Page
300 x 600 до 150 KB Се појавува на сите страници на сајтот,
во десниот дел, секогаш најгоре
300 ден.
C
Billboard
970 x 250 до 150 KB Се појавува на сите страници на сајтот 300 ден.
D1
Super Leaderboard
970 x 90 до 150 KB Се појавува на сите страници на сајтот 250 ден.
D2
Leaderboard
728 x 90 до 150 KB Се појавува на сите страници на сајтот 200 ден.

Закупените прикажувања (импресии) се распределуваат рамномерно низ сите страници на веб сајтот (насловна + внатрешни).

Таргетирање
Закуп на прикажувања (импресии) само во одредена категорија или само на насловна страница или само за посетители од одредена локација (гео-таргетирање).
Доплата: 50%

Видео банер
Поставување на банер со видео содржина. Не е дозволено автоматско активирање на звук, туку банерот треба да содржи копче со кое посетителот по желба може да го вклучува/исклучува звукот.
Доплата: 50%

Expandable банер
Поставување на експандирачки банер кој се „отвора“ при клик или при придвижување на покажувачот над банерот.
Доплата: 50%

Објавување на комерцијален текст
Цена
(дневно)
PR Prestige 250 €
PR Premium 100 €
PR Standard 50 €

Статијата задолжително се означува како „Комерцијален текст“. Услугата PR Standard не вклучува постирање на линк на социјалните мрежи или на Фемина Форум. Текстовите од тип PR Premium или PR Prestige можат да бидат постирани на социјалните мрежи доколку се во линија со уредничката политика на Фемина, според проценка на редакцијата. Преглед на позиции »

Брендирана позадина
Детали Цена
(неделно)
Цена
(CPM)
Насловна страница Брендирана позадина на насловната страница 890 € -
Категорија „Новости“ или „Забава“ Брендирана позадина на сите страници во категоријата „Новости“ или категоријата „Забава“ 490 € -
Друга категорија Брендирана позадина на сите страници во една од категориите „Убавина и мода“, „Љубов и секс“, „Диети и фитнес“, „Рецепти“, „Здравје“, „Семејство“ или „Кариера“ 350 € -
Закуп по импресии Брендирана позадина на произволни страници низ целиот сајт, без ограничување. Закупот не е фиксен (постојан), туку се врши по број на импресии (прикажувања) на брендираната позадина. - 500 ден.

Сите цени се без пресметан ДДВ од 18%.