Почетна » Колумни

Колумни

Џентлмен или копук

Секој има близок со кого сака понекогаш да размени мислење или да сподели нешто. Но, да се фалиш дека си бил со жена, и тоа секому, е навистина незрело. И во минатото сум среќавала мажи што се фалат дека биле со некоја жена. Така...

Повеќе купувај, а помалку продавај

„Има добра причина што имаш две уши и една уста, тоа е за да слушаш двојно повеќе отколку што зборуваш“. Оваа реченичка е совет од мајката на Робин Шарма...

 
Главата горе, животот оди понатаму

Зошто некои жени изгледаат истрошено и безживотно, а некои и на 60 години изгледаат одлично и полни се со живот во себе? Мислам дека пресудна улога играат...

 
Царица или магарица

Мојата покојна баба велеше: „Мажот ќе те направи или царица или магарица“. Ние како девојчиња кога ќе ги изговореше овие зборови, се смеевме заедно со неа, затоа што беше вистинска шегаџика. Тогаш јас уште зелена, одважно...

 
Почитта не се добива насила, туку се заслужува

Имам вујко кој е карпа од човек, само да влезе во просторијата самата негова појава е авторитетна. Кога ќе згрми со гласот, делува многу моќно. Јас како дете имав страв од него, но и многу го сакав и почитував како втор татко.

 
Сè се враќа, сè се плаќа

Интересно е како сѐ што правиш во животот ти се враќа, на овој или на оној начин, чисто за да се одржи космичкиот баланс. Сестрата на една моја пријателка ми вели раскинав со момчето затоа што неговите родители не ме сакаат...

 
Feeling среќно, не се возбудувам лесно

Сретнав една моја драга пријателка, со која се дружевме во минатото. Двете се изненадивме на средбата, констатиравме колку многу време поминало откако последен пат се видовме, срдечно се гушнавме, и се бакнавме. Убаво е чувството...

 
Само некои луѓе добиваат VIP ложа во мојата душа

Сретнав една моја драга пријателка, со која се дружевме во минатото. Двете се изненадивме на средбата, констатиравме колку многу време поминало откако последен пат се видовме, срдечно се гушнавме, и се бакнавме. Убаво е чувството...

 
Одиме на одмор!

Станавме наутро, го запаливме сонцето и тргнавме многу рано. Кога го поминуваме мостот Гоце Делчев и кога ќе го видам сонцето некаде во далечината како ги пушта првите зраци, ме потсетува на раните утра кога јас бев дете и кога...

 
Жената решава кој ќе ја љуби, ќе ја допре или ќе се размножува со неа

Бевме излезени во град и едно момче ѝ се доближи на една моја пријателка, која е постара од мене четири години. Разговараа и по извесно време се вртам и кога гледам, тие се бакнуваат. И тоа овој ја зграпчил страсно, а таа...

   
Страница 6 од 20

Анкета

Анкета
Каде на летен одмор годинава?
  • 10%
  • 41%
  • 17%
  • 32%
Се испраќа...

(Вкупно: 3455 гласа)

Цитат

ПЕЈ како никој да не те слуша, ЉУБИ како никогаш да не си бил повреден, ТАНЦУВАЈ како никој да не те гледа и ЖИВЕЈ како на Земјата да е рај.

Непознат автор

Виц

Разговараат сопруг и сопруга:

Тој: Пак ми ја имаш „исчистено“ сметката.

Таа: Па да, затоа што те сакам.

Тој: Каква врска имаат парите со љубовта?

Таа: Знаеш како велат - Чиста сметка, долга љубов.