Почетна » Колумни

Колумни

Воспитување на мали деца: Консеквенции и казни

Една од дискусиите кои често се актуелни помеѓу нас, родителите, е секако околу казнувањето на децата. ЗА или ПРОТИВ казни...

Практични совети за родители за стимулација на говорот кај малите деца

Неодамна имав чест за присуствувам на еден семинар за логопедија и за начините на кои ние, родителите, без употреба на некакви...

 
Детски развој: Рана стимулација и интервенција

Пред да започнам да говорам за себе, за нас, за нашето искуство, би кажала неколку зборови околу стимулацијата и интервенцијата...

 
DIY: Сензорни шишиња, тегли и кеси со материјали од домот за стимулација на сетилата на децата

Денес ќе говорам за сензорни игри кои можеме да ги направиме и сами, со материјали од домот. Девојките обожаваат...

 
Кои играчки се вистинскиот избор за моето дете?

Живееме во динамично време каде понудата на играчки за најмалите е драстично зголемена во однос на онаа која нам ни беше...

 
Пак ли со тоа шлакутниците!? Рецепт за кинетички песок со 2 состојки кои ги има во секој дом

Сензорните игри во домот се често критикувани и одбегнувани, сосема неосновано според мене, поради нередот кој го оставаат...

 
Како да започнам со активности за моето дете?

Совети како да ја стимулираме фината моторика кај децата.

 
Што кога отсуството на говор е само симптом, не и дијагноза?

Започнувам со една приказна чиј почеток ниту јас сама не успевам да го лоцирам. Затоа ќе започнам говорејќи за неа. Мојата прва љубов...

 
Од спознавање до дијагноза

Започнувам со една приказна чиј почеток ниту јас сама не успевам да го лоцирам. Затоа ќе започнам говорејќи за неа. Мојата прва љубов...

 
Едно е, ама како да се три

Дали некогаш сте се почувствувале вака? Денес имам три деца, да. Не ги гледам како шест, ниту како девет. Туку баш како три...

   
Страница 2 од 20

Анкета

Анкета
Каде на летен одмор годинава?
  • 10%
  • 41%
  • 17%
  • 32%
Се испраќа...

(Вкупно: 3436 гласа)

Цитат

ПЕЈ како никој да не те слуша, ЉУБИ како никогаш да не си бил повреден, ТАНЦУВАЈ како никој да не те гледа и ЖИВЕЈ како на Земјата да е рај.

Непознат автор

Виц

Разговараат сопруг и сопруга:

Тој: Пак ми ја имаш „исчистено“ сметката.

Таа: Па да, затоа што те сакам.

Тој: Каква врска имаат парите со љубовта?

Таа: Знаеш како велат - Чиста сметка, долга љубов.