Почетна » Здравје » Совети за здравјето » Дали знаете дека е можна операција на рака без употреба на скалпел?

Дали знаете дека е можна операција на рака без употреба на скалпел?

Да, вистина е!

Доколку имате проблем со:

 • Болни и воспалени тетиви во пределот на шаката, рачниот зглоб, лактот, рамото, стопалото или ногата
 • Болки и оток во малите зглобови на шаките
 • Болки и оток во малите зглобови на стопалото
 • Мускулна болка
 • Болка во плешките
 • Ослободување на притиснати нерви како карпал тунел синдром, или кубитал тунел синдром
 • Контрактура на зглоб (вкочанет, ригиден зглоб)
 • Сите стадиуми на Дипитренова контрактура во шаките (трајно свиткување на прстите), дури и најтешкиот 4 (четврти) стадиум.
Жан Митрев

Можно е решавање на сите овие состојби без класична операција.

Оваа револуционерна метода (интервенција) ја спроведува д-р Синоличка Џамбазова која од неодамна е дел од тимот ортопеди во Клиника Жан Митрев. Таа е единствениот хирург за рака на Балканот која ги решава и најсложените проблеми со рацете со оваа специјална оперативна техника без користење на нож (скалпер).

Што треба да знаете за самата интервенција?

Се работи во локална анестезија и трае 30 минути, по што пациентот може веднаш да си оди дома. Нема контраиндикации и нема возрасно ограничување.

Оваа интервенција е ТРАЈНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ, нема рецидиви.

И токму минималната инвазивност на интервенцијата овозможува и побрзо закрепнување на пациентите.

За примената на оваа оперативна техника, д-р Џамбазова минатата година го освои 1-то место на светско ниво.

Медицина

Д-р Синоличка Џамбазова
Специјалист по ортопедија
„Жан Митрев Клиника“ – Скопје

Жан Митрев

Анкета

Анкета
Дали си имате направено естетска корекција на лицето?
 • 12%
 • 25%
 • 62%
Се испраќа...

(Вкупно: 13335 гласа)

Цитат

Животот е како монета. Можете да ја потрошите како сакате, но можете да ја потрошите САМО ЕДНАШ.

Лилиен Диксон

Виц

Брачните расправии се како да читаш „Правила и услови за користење“ на интернет.

На крајот посекако завршуваш со: „Се согласувам“.