Идеи за креативни велигденски украси кои можете да ги правите со вашите деца
Почетна » Забава » Слободно време » Идеи за креативни велигденски украси кои можете да ги правите со вашите деца

Идеи за креативни велигденски украси кои можете да ги правите со вашите деца

По повод Велигден, во секој дом веќе започнуваат подготовките за големиот христијански празник. Децата умеат да внесат ведрина и да помогнат во создавање на уникатни декорации.

Дајте им задачи на малите рачиња во кои можат да се „изгубат“ со часови и разбудете им ја креативноста на вашите деца со помош на неколку интересни и лесни идеи за велигденски проекти.

Весело зајаче

Велигденски проекти за деца

Потребни материјали:

 • Хартија во боја (еднобојна и со точки)
 • Памук
 • Лепило
 • Црн маркер
 • Слама
Велигденски проекти за деца

Следете ги постапките на фотографиите:

Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца

Пилиња од картонска кутија за јајца

Велигденски проекти за деца

Потребни материјали:

 • Картонска кутија за јајца
 • Актилни бои и четкичка
 • Лепило
 • Еднобојна хартија
Велигденски проекти за деца

Постапка:

Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца

Велигденска кошничка со јајца

Велигденски проекти за деца

Потребни материјали:

 • Дрвени шпатули
 • Украсна лента
 • Лепило
 • Картон
 • Бела боја
 • Маркери во разни бои
Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца

Слатко зајаче

Велигденски проекти за деца

Исечете хартија на осум ленти од кои четири ќе бидат подолги, а четири пократки.

Велигденски проекти за деца

Следете ја постапката:

Велигденски проекти за деца

Зајчиња од штипки

Велигденски проекти за деца

Потребни материјали:

 • Дрвени штипки
 • Бела боја
 • Розов и црн маркер
 • Лепило
Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца

Велигденска честитка со пиленце

Велигденски проекти за деца

јајце кое се испилува

Велигденски проекти за деца

Потребни материјали:

 • Светлива хартија
 • Дрвени штипки
 • Портокалов и црн маркер
 • Лепило
Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца

Пиленце со помош на малото раче

 • Дрвени шпатули
 • Жолта и портокалова хартија
 • Лепило
Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца Велигденски проекти за деца

Анкета

Анкета
Дали го вакцинирате вашето дете?
 • 69%
 • 13%
 • 18%
Се испраќа...

(Вкупно: 7136 гласа)

Цитат

Вистински пријател е оној кој ја гледа тагата во твоите очи, додека сите останати веруваат во насмевката на твоето лице.

Анонимен

Виц

Како се нарекува маж кој одбива да користи презерватив?

- Татко.