Сигурносни врати за крадците да останат надвор
Почетна » Новости » Занимливости » Сигурносни врати за крадците да останат надвор

Сигурносни врати за крадците да останат надвор

Комерцијален текст

Домот е свето место за семејството. Безбедно живеалиште кое ни дава спокој, интимен простор во кој се наоѓаат нашите лични работи, и кој сакаме да остане само наш.

За жал, секој дом е потенцијална цел на можна кражба, особено во период на летните одмори. Крадците најчесто бараат накит и пари, но се крадат и компјутери и телефони. Некогаш крадците трагајќи по пари го руинираат домот, уништувајќи го она што сме го создавале со години.

Токму затоа навистина е потребно да се заштитиме од кражби. А вратата е најважната препрека што крадците треба да ја поминат. Тие најчесто се решаваат на кражби во станови и куќи со постари врати, отколку да се мачат со сигурносни врати. Треба да се знае дека при отворање на сигурносна врата се создава огромна бучава, потребно е многу време, поради што провалата во населените станбени згради е речиси невозможна. Тоа особено важи за т.н. паметни врати на Проспера со иновативен безбедносен систем https://www.youtube.com/watch?v=4GutOTz-CoM кои целосно ги вадат од колосек крадците.

Паметни врати

Паметниот систем се состои од аларм со вградена сирена за реакција при обиди за неовластено влегување кој во исто време праќа дојава до вашиот телефон и брава која се отвара со помош на смартфон или картичка. Постои дополнителна можност да додавате и одземате привилегии кои телефонски броеви можат да ја отклучат вратата. Како администратор добивате известување кој и кога ја има отклучено и заклучено вратата. Бравата е скриена, нема цилиндар и е најголемо изненадување за крадците. Паметните врати не се оставени на случајност, па доколку снема струја бравата има вграден акумулатор.

Паметни врати

Експертите советуваат да не се штеди на врата, оти штетета што подоцна се плаќа е поголема. Проспера нуди богат избор на сигурносни врати, блиндор и метални, кои се произведени и составени од висококвалитетни делови со европско потекло, енергетски ефикасни и високобезбедни. Овие врати се изработени по највисоки европски стандарди со масивна и најпрецизно изработена конструкција која гарантира цврстина. Крадците навистина треба да се помачат да отворат ваква врата. Опремени се со висока класа оков за долговечна функционалност. А она што ги прави овие врати особено добар избор кога ваш императив е безбедноста се: квалитетната италијанска брава од брендот Dom-cr која гарантира висок степен на сигурност и долгогодишно беспрекорно функционирање, додатната брава за брзо и лесно заклучување од внатре со резе, како и цилиндер на бравата од врниот италијански бренд Securemme со двојни кодови, 10 сигурноси пинови и зголемена отпорност на бушење.

Вратите на PROSPERA постигнуваат енергетска ефикасност со полнењето на внатрешноста на крилото со тервол кој има високи изолациски карактеристики. Покрај нискиот коефициент на пропустливост на топлина, терволот е одличен апсорбер и изолатор на звук.

Анкета

Анкета
Каков е вашиот став за новото име Република Северна Македонија?
  • 26%
  • 74%
Се испраќа...

(Вкупно: 8796 гласа)

Цитат

Понекогаш твојата среќа е изворот на твојата насмевка, но понекогаш насмевката може да биде изворот на твојата среќа.

Тик Нјат Хан

Виц

Кога жена вели дека нема што да облече, тоа значи дека нема НОВИ алишта.

Кога маж вели дека нема што да облече, тоа значи дека нема ЧИСТИ алишта.