Зимско волшепство: Импресивните скулптури на Фестивалот на мразот и снегот
Почетна » Новости » Занимливости » Зимско волшепство: Импресивните скулптури на Фестивалот на мразот и снегот

Зимско волшепство: Импресивните скулптури на Фестивалот на мразот и снегот

Оваа година, по 35-ти пат во Харбин, Североисточна Кина, беше изграден волшебен леден град. Пред неколку дена, се отвори Фестивалот на мразот и снегот и ќе трае еден месец.

Во тој период, посетителите ќе можат да им се одушевуваат на импресивните скулптури за кои се искористени 110.000 m3 мраз и 120.000 m3 снег.

Ова се смета за најголемиот фестивал на мраз во светот, а зафаќа површина од 600.000 m2.

Фестивал на мразот и снегот

Скулптурите добиваат уште побајковит изглед навечер, кога се осветлени со светла во различни бои.

Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот

Не постои посетител кој не се почувствувал како да чекори во и покрај ледениот замок на Елза од дизниевиот хит „Frozen“.

Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот Фестивал на мразот и снегот

ВИДЕО

Анкета

Анкета
Дали го вакцинирате вашето дете?
  • 69%
  • 13%
  • 17%
Се испраќа...

(Вкупно: 8509 гласа)

Цитат

Вистински пријател е оној кој ја гледа тагата во твоите очи, додека сите останати веруваат во насмевката на твоето лице.

Анонимен

Виц

Како се нарекува маж кој одбива да користи презерватив?

- Татко.